Ovaj dokument objašnjava politiku društva Tattoo majice j. d.o.o. sa sjedištem u Rokov perivoj 6, registrirano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu, OIB: 75042389009 (dalje u tekstu: „Tattoo majice“), glede kolačića korištenih na internetskoj stranici. Odnosi se na internetsku stranicu dostupnu putem:
– Internetske adrese https://www.tattoo-majice.com.

Spajanjem na Stranicu i odabirom postavki pretraživača kojeg koristite prilikom prvog posjeta stranici, tekstualne datoteke zvane kolačići ili slične tehnologije koje označavaju (tagiraju) stranice, mogu se instalirati automatski te privremeno, a maksimalno 13 mjeseci, zadržati u memoriji vašeg uređaja ili tvrdog diska, kako bi se osiguralo najbolje moguće iskustvo na našoj Stranici i kako bismo mogli predložiti prilagođene ponude i usluge. Ovi kolačići postavljaju se nakon vašeg pristanka, odnosno pritiskom na oznaku, ili ako nastavite pretraživati Stranicu, odnosno prelaskom na podstranice Stranice. Ovo poglavlje ovdje je kako biste dobili sve bitne informacije o kolačićima koji se koriste na našoj Stranici i načinima na koje njima možete upravljati prema osobnim afinitetima.

Za dodatne informacije o obradi vaših osobnih podataka na stranicama kojima upravlja Tattoo majice molimo vas da pročitate objavljena Pravila privatnosti.

1. Informacije o kolačićima koji se koriste na Stranici
A. Neophodni kolačići
Ovi kolačići neophodni su za pretraživanje stranice dok se u isto vrijeme uživaju pogodnosti njene funkcionalnosti (prilagodba operativnom sustavu korisnika, zaslon…).
Ovi kolačići omogućuju:
– prilagodbu prikaza naše stranice postavkama vašeg zaslona (rezolucija zaslona, operativni sustav koji koristite, itd.) za vrijeme korištenja naše Stranice, s obzirom na hardver i softver koje vaš uređaj koristi,
– provedbu mjera sigurnosti, na primjer kad se od vas traži da se nakon određenog vremena opet spojite na određeni sadržaj ili uslugu,
– kako bi se zabilježili neki od vaših izbora (jezik, identifikator korisnika, država…) koji pretraživanje čine lakšim i omogućuju nam da sačuvamo informacije o obrascima koje popunjavate na našoj Stranici (registracija ili pristup vašem računu) ili proizvodima, uslugama i informacijama koje ste izabrali na našoj Stranici (pretplaćena usluga, sadržaj u košarici za kupovanje, itd.)

Određeni kolačići za pohranjivanje prvenstveno dopuštaju pristup rezerviranim i osobnim dijelovima naše Stranice, poput vašeg računa, i to zahvaljujući identifikatorima ili podacima koje ste dali. Ako konfigurirate svoj pretraživač da odbije ove kolačiće, neke usluge na Stranici neće biti optimalne ili će biti u potpunosti nedostupne.

B. Kolačići za funkcionalnost i izvedbu
Namjena ovih kolačića je pomoći nam u poboljšanju kvalitete i upotrebe Stranice, tako što nam pomažu razumjeti interakciju korisnika s našim internetskim stranicama (najčešće posjećene stranice, aplikacije koje se koriste…). Ovi kolačići prije svega omogućavaju da pripremimo statistiku i procijenimo promet i obujam različitih elemenata naše Stranice (posjećeni naslovi i sadržaj, ruta, itd.), a ovo nam omogućuje unapređenje interesne vrijednosti i ergonomiju usluga.

C. Ciljani oglasni kolačići
Kolačići omogućavaju predlaganje ciljanog oglasnog sadržaja na osnovi područja, proizvoda i usluga koji vas zanimaju i koje ste tražili na našoj Stranici, kao i vašeg pretraživanja i povijesti na našoj stranici.

D. Kolačići koji dolaze s društvenih stranica
Kad posjetite našu Stranicu treće strane mogu spremiti kolačiće, prvenstveno ukoliko koristite funkcije naše Stranice za društvene stranice. Ovi kolačići omogućuju vam da drugim ljudima dajete do znanja što se nalazi na našoj Stranici i koje je vaše mišljenje o tome. Ovo je slučaj kod opcija „Podijeli“ i „Sviđa mi se“ za Facebook, Twitter, LinkedIn, itd. Kada se odlučite koristiti ove funkcije, ili kada posjetite našu Stranicu dok ste povezani s društvenom mrežom, ovi kolačići mogu trećoj strani davati informacije o vašem pretraživanju na našoj Stranici, zbog čeka se društvene mreže ove informacije mogu koristiti u komercijalne svrhe i/ili u svrhu oglašavanja. Predlažemo da pažljivo pročitate opće uvjete i politiku društvenih stranica u odnosu na zaštitu privatnosti i kolačiće, kako bi bili u potpunosti informirani.
Tattoo majice se ni u kom slučaju ne smatra odgovornim za upravljanje vašim podacima od strane ovih društvenih mreža. Tattoo majice stoga ni na koji način ne snosi odgovornost.

Kolačići navedeni u odlomcima 1A do 1D zadržavaju se maksimalno 13 mjeseci na vašem uređaju.

2. Upravljanje kolačićima
U bilo koje vrijeme možete autorizirati, ograničiti ili blokirati kolačiće konfiguriranjem svog pretraživača (Internet Explorer™, Firefox™, Safari™, Google Chrome™, Opera™…) kako je niže opisano.
S obzirom na to da je konfiguracija svakog pretraživača drugačija, predlažemo da provjerite izbornik Pomoć svog pretraživača.
Za Google Chrome™:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hr
Za Safari™:
https://support.apple.com/kb/PH21411?viewlocale=hr_HR&locale=en_US
Za Firefox™:
https://support.mozilla.org/hr/kb/Kola%C4%8Di%C4%87i
Za Internet Explorer™:
https://support.microsoft.com/hr-hr/help/17479/windows-internet-explorer-11-change-security-privacy-settings
Za Opera™:
http://help.opera.com/Windows/9.01/hr/cookies.html

3. Upotreba podataka skupljenih kolačićima
Tattoo majice neće prenijeti ili prodati podatke prikupljene kolačićima trećim stranama s kojima nismo udruženi i koji nam nisu partneri ukoliko vas Tattoo majice sam o ovome prvo ne obavijesti u svojim obavijestima, suglasnostima ili informacijama dostupnima na Stranici, ili ako niste formalno dali svoju suglasnost, ili ako nije propisano zakonom.

4. Preinaka dokumenta o kolačićima
Ovaj dokument o kolačićima povremeno se može ažurirati kako bi ukazao na promjene prakse prema kolačićima. O ovim promjenama i datumu njihovog stupanja na snagu bit ćete pravovremeno obaviješteni. Ako nastavite koristiti Stranicu nakon što su ove promjene stupile na snagu, vaša daljnja upotreba stranice značit će da ste prihvatili ove promjene. Međutim, ukoliko su ove promjene takve da je ponovno potreban vaš pristanak, obavijestit ćemo vas o njima i u tu svrhu tražiti vaš pristanak.

5. Kontaktirajte nas
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite dodatne informacije o kolačićima na našoj Stranici, možete nas kontaktirati e-mailom na [email protected] ili poštom na adresu društva: Tattoo majice j.d.o.o., Rokov perivoj 6, 10000 Zagreb, Hrvatska.